top of page
Zoeken

Wat onder de grond zit mag eindelijk openbloeien


zaadje dat openbloeit

Het zijn verwarrende dagen, zeker wanneer ik uit mijn raam kijk en een laagje sneeuw met bijhorende grauwe lucht zie.


De lente had ons toch zonnige dagen beloofd? “Terraskesweer”, zoals ze zeggen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb welgeteld 1 terraske kunnen doen en zit nu binnen achter mijn bureau met de verwarming aan.


Niet exact de vibe waar ik op hoopte en die terecht bejubeld wordt door de Beach Boys met dito bijhorende soundtrack. (Good vibrations, where are you?)


Toch put ik moed uit de gedachte dat de sneeuw van vandaag onmogelijk kan verhinderen dat, wat er onder de grond zit, uiteindelijk openbloeit.


Verleden week zei iemand nog tegen me: waarom begin je er niet gewoon aan Veerle? Wat heb je te verliezen? Als je worst case scenario werkelijkheid wordt, dan kan je toch nog altijd van koers veranderen? Ik heb namelijk al langer de ambitie om een online aanbod te creëren, maar dat staat er nog niet, want tja, veel beren op de weg, weet je wel?


Daar zit een belangrijke les in, want hoe vaak stellen we het zaaien van onze ideeën en dromen toch nog even uit? Hoe vaak laten we ons leiden door de obstakels op de weg, die we kristalhelder kunnen zien en planten we niks in vruchtbare bodem?


Zo missen we natuurlijk wel de lente. Want het vervelende aan uitstelgedrag is dat er nooit iets gaat bloeien.


Daarom blijft het vaak bij dromen, want in ons hoofd kunnen we keihard stralen en hoeven we geen rekening te houden met een onverwachte winterprik.


Dromen is goed voor onze ziel, maar weet je wat: zaaien is nog beter, want dat geeft wind onder je vleugels en zelfvertrouwen om de volgende stap te zetten.


Ik weet wel dat het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan is en ik pretendeer niet om op alles een pasklaar antwoord te hebben.


Maar als het aankomt op zaadjes planten die iets met jou en je werk te maken hebben, dan durf ik met de hand op het hart te zeggen dat wij bij Coach@Work de groene vingers hebben waar je naar op zoek bent 😉.


Heb je nog grote of kleine dromen, plannen en ambities en ben je al een tijdje op zoek, dan nodig ik je graag uit om kennis te maken met ons loopbaanteam en te ervaren wat wij voor jou kunnen betekenen.


Fijne werkdag!


Liefs

Veerle


 

Wil je graag meer inspiratie ontvangen?

Meld je dan aan als VIP en ontvang waardevolle tips en inzichten

waar je direct zelf mee aan de slag kan in je werkleven

 

Comments


bottom of page