top of page
Zoeken

Nieuw jaar, frisse start?


man zit op muur en geniet van weids zicht


Met het aanbreken van een nieuw jaar, komt ook het gevoel van opwinding en verwachting.


Het is je kans op een frisse start, een nieuw begin en de mogelijkheid om alle tegenslagen en vervelende uitdagingen uit het verleden achter je te laten.

Dit jaar wil ik je speciaal uitnodigen om nog eens goed rond te kijken naar al je ervaringen en herinneringen van de voorbije jaren, zowel de goeie als de minder goeie.

Misschien zijn ze wel een groter deel van je leven dan je denkt.


In plaats van helemaal opnieuw te beginnen, zou je bij het aanbreken van dit nieuwe jaar ook kunnen besluiten om het oude te waarderen en een manier te vinden om haar verder mee te nemen in je nieuwe plannen.

Hier zijn alvast onze beste tips om aan de slag te gaan:


Let op met vanzelfsprekendheid

De meest kostbare dingen in je leven, neem je vaak aan als vanzelfsprekend. Bij het maken van nieuwe plannen, gaan we snel voorbij aan wat we als vanzelfsprekend beschouwen.

Maar wie zou je zijn zonder ….? Je gezondheid; een dak boven je hoofd, belangrijke anderen in je leven; vul zelf maar aan met de dingen die jij als vanzelfsprekend ervaart …


Beoefen dankbaarheid

Wees actief dankbaar voor de fundamentele en vanzelfsprekende dingen in je leven: je zal opmerken dat ze helemaal niet zo lichtvoetig of vanzelfsprekend zijn en dat je eigenlijk al heel wat hebt aan het oude om dankbaar voor te zijn. Je hoeft echt geen nieuwe lijstjes te gaan bedenken.


Kies!

En verlies: je nieuwe plannen reiken maar uit over 1 jaar. Dat zijn 12 maanden met 4 seizoenen waarin ook nog eens het dagdagelijkse leven zich met al z’n verrassingen ontvouwt. Met zo weinig tijd kan je niet alles doen, maar je kan er wel voor kiezen om de beperkte plannen die je maakt, met heel je hart en al je aandacht uit te voeren.


Wees enthousiast over je keuzes:

van alle dingen waar je had uit kunnen kiezen, is het dit geworden. Dit is waar jij oud en nieuw laat samenkomen. Own it! Je mag er best enthousiast over zijn, ook al is een ander dat niet. Dat geeft niet: het is daarom ook jouw keuze en niet die van een ander.


Kruid je leven met positiviteit:

heb je dat niet, leer het dan. Een kleine portie positiviteit maakt het leven lichter en aangenamer. Zowel voor jezelf als voor de mensen die op je pad komen.


Tenslotte: schrijf je Werk met een grote ‘W’:

zorg dat je Werk betekenis heeft voor je. Je hoeft geen wereldverbeteraar of grote uitvinder te zijn, maar je Werk en de mensen die je daar tegen komt, mogen je wel voldoening, enthousiasme, verbinding en dankbaarheid brengen.


En terwijl je dit jaar het oude meeneemt om naar het nieuwe te transformeren, wens ik je toe dat je onderweg de kleine, maar betekenisvolle manieren van vooruitgang mag opmerken bij jezelf.


Geniet van elk moment dit jaar en wees trots op jezelf!


 

Wil je graag meer inspiratie ontvangen?

Meld je dan aan als VIP en ontvang waardevolle tips en inzichten

waar je direct zelf mee aan de slag kan in je werkleven

 

Comments


bottom of page