top of page

Hallo

Hallo, ik ben Ingrid,

 

(natuur)coach gespecialiseerd in veerkracht, levens- en werkgeluk, en persoonlijke ontwikkeling.

 

Mijn positieve kijk op het leven en mijn vertrouwen in de kracht van mensen vormen de kern van mijn coaching.

 

Ik geloof in het belang van vertrouwen geven, kwetsbaarheid omarmen en het samenvoegen van denken en voelen.

Coach at Work
Ingrid jansen

Mijn verhaal

Ik schrijf ondertussen al meer dan 30 jaar aan mijn werkverhaal.

Mijn passie voor mensen, interactie en ontwikkeling leidde tot een opleiding voor het onderwijs, maar bracht me uiteindelijk tot een job in de reiswereld als start van mijn loopbaan.

 

Ik zocht het avontuur op en werkte verscheidene jaren in het buitenland, altijd met mensen, voor mensen….

'Met mensen, voor mensen' vormt de rode draad door mijn leven,

resulterend in een rijke carrière in verschillende sectoren en soorten bedrijven: van familiebedrijf, via KMO's naar grote multinationals en uiteindelijk een start-upomgeving, wat pas echt een unieke ervaring was.

Mijn thema werd steeds duidelijker, namelijk communicatie.

altijd tijd voor een goed gesprek

Of het nu interne communicatie was, PR, de geschreven media, de rol als business partner voor internationale marketing of voor HR.

 

Overal ging het om interactie voor, met en tussen mensen.

 

Ook daarna, als zelfstandig ondernemer-coach focuste ik op communicatiethema's en het bevorderen van menselijke interactie. Dat laatste is nog steeds mijn ding.

 

Naast het coachen, ben ik deeltijds actief in de welzijnssector rond mantelzorg waar ik mensen begeleid in hun zoektocht naar informatie en oplossingen of een luisterend oor aanbied. Keer op keer merk ik dat mensen meer kunnen dan ze vaak zelf geloven, dat mensen kunnen groeien. Hen daarin bijstaan, zie ik als mijn rol. Zelf in het werkveld staan, geeft me ook de kans te blijven ervaren hoe het is in een organisatie te werken in onze veranderende maatschappij.

Als loopbaancoach sta ik paraat voor al jouw loopbaanvragen. Of het nu werkgerelateerde (psychische) klachten, zelfbeeld, zelfvertrouwen, of andere uitdagingen betreft, samen gaan we op zoek naar antwoorden.

 

We starten een reis naar zelfontdekking en zelfacceptatie, vanuit jouw unieke kern. Onze samenwerking begint met thuiskomen bij jezelf, waarna we duurzame keuzes maken in zowel werk als leven, altijd in lijn met jouw energie, drive, goesting, en eigen waarden.

Mijn missie?

Mensen inspireren met de gedachte:

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."

In deze video vertel ik je wat wandelcoaching is en geef ik je 2 belangrijke voordelen, die ook gelden bij 

loopbaanbegeleiding 

Video - wandelcoaching

Waarom klanten mij vertrouwen geven: 

Sofie Van den Troost, maatschappelijk werker 

Sinds corona zat ik op mijn werk niet goed meer in mijn vel. Ik kreeg geen balans in de combinatie werk-privé door mama te worden, veel thuis te moeten werken (periode corona) en halftijds te gaan werken. Ik voelde dat ik compleet verloren liep en dat ik op verschillende vlakken faalde.
Tot in oktober 2022 er iets knapte, en ik dus via de huisarts doorverwezen werd naar Ingrid.
Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak bij Ingrid. Door haar heb ik vele nieuwe inzichten over wie ik ben als maatschappelijk werker maar ook over wie ik zal zijn als toekomstige verpleegster.
Ondertussen ben ik toegelaten voor het project #kiesvoordezorg en zal ik officieel vanaf september starten met de Bacheloropleiding Verpleegkunde. En ondanks dat deze keuze gemaakt werd voor ik bij Ingrid kwam, is zij een hele grote meerwaarde geweest in dit traject. Zonder haar was ik met een slecht gevoel vertrokken op mijn huidige job.
Ik ken mezelf weer net iets beter door Ingrid en dat neem ik de komende jaren mee.  

Contacteer mij

Wilgenstraat 19, 2300 Turnhout (op donderdagavond en vrijdagvoormiddag)

Artsenpraktijk Arzo, Schorvoortstraat 51, 2300 Turnhout (op maandagnamiddag en -avond) 

bottom of page