top of page
11062b_f0cd2b56e86443d68d21b6bc12fe055c_

Lies vertelt ...

Loopbaanbegeleiding. Ik had er uiteraard al van gehoord maar twijfelde of dat wel iets voor mij zou zijn. Ik dacht dat het eerder was voor mensen die een complete carrièreswitch ambiëren, die 180 graden iets anders willen doen.

Lies

Ik dacht niet dat het was voor mensen die 'gewoon' ongelukkig zijn in hun job, maar niet echt kunnen benoemen waarom. Ik dacht niet dat het was voor mensen die 

's avonds uitgeput thuiskomen van een hele dag taken uitvoeren die ze niet graag doen en zelfs in hun vrije tijd hun energiepeil niet meer opgekrikt krijgen.

Ik dacht niet dat het was voor mensen die hun goedbetaalde job bij een degelijke firma in vraag stellen, maar niet weten wat ze dan in de plaats zouden doen.

Zo'n triviale redenen... Daar moet ik bij een jobcoach niet mee afkomen. Dacht ik.

JAWEL. Juist wél.

​En zeker bij Veerle. Geen enkele jobgerelateerde vraag was haar te min of te banaal. Zo kon ik haar tijdens ons verkennend gesprek niet veel meer meedelen dan dat ik mijn huidige job ontgroeid was en richting zocht. 

Maar wat ik concreet wou, welke job bij mij zou passen, daar had ik geen idee van. Lichte paniek! Die Veerle meteen wegnam door de verschillende stappen in het traject rustig uit te leggen en te bevestigen dat het perfect normaal was om niet te weten wat ik wou. Maar dat we er samen wel zouden komen.

Ze vertelde dit allemaal op een manier die direct vertrouwd aanvoelde. Was het haar vriendelijke aanpak of haar warme stem die me geruststelde? Ik heb meteen ingetekend voor het ganse traject en heb daar nog geen moment spijt van gehad.
Veerle haar aanpak was heel persoonlijk. Geen "one size fits all" principe, maar juist toegespitst op mijn "case". Ik voelde me geen nummer maar een mens.​

Ik begon aan de loopbaanbegeleiding als een schim van mezelf. Uit mijn onsamenhangende vertelsels wist Veerle steeds de essentie te halen en deze beknopt samen te vatten, vaak beter dan ik het zelf kon. Dankzij haar gerichte vragen en oprechte interesse in de persoon die over haar zit, leerde ik mezelf steeds beter kennen. Wat een voordeel dat Veerle van opleiding psycholoog is.

Ik keek echt uit naar onze tweewekelijkse afspraak, waarvoor ik telkens een opdracht moest voorbereiden die we dan bespraken, met als doel steeds helderder te zien waar mijn talenten en interesses lagen. Het waren eerlijke gesprekken, langs beide kanten. Ik kon volledig mezelf zijn en Veerle van haar kant stelde soms ook vragen die ik misschien liever niet hoorde, maar die me wel kritisch deden nadenken. Het feit dat zij ook de andere kant van de medaille heeft ervaren, als HR-partner in de bedrijfswereld, maakte dat ze zich goed kon inleven in de dagelijkse problematiek op het werk.

Toen ik geregeld dezelfde frustraties van op de werkvloer uitte, luisterde Veerle geduldig. Toen ik weeral eens twijfelde aan mezelf, pepte ze mij op. Veerle (ver)oordeelde nooit. Integendeel, ze benadrukte juist dat er geen goede of foute antwoorden waren, wat een hele opluchting was voor een perfectionist zoals ik.

Na elke sessie ging ik enthousiast naar huis. Hoe verder in het traject, hoe sterker en vrolijker ik me voelde. Ik zag mijn professionele toekomst bij elke stap duidelijker worden.

Veerle heeft me daarin zo goed begeleid. Want ook al heb ik zelf veel moeten nadenken en ontdekken, zonder de hulp van Veerle had ik niet gestaan waar ik nu sta. Niet langer als een schim van mezelf, maar vol zelfvertrouwen, klaar om te schitteren in een job die bij me past.

Lies Platteau

Project co-ordinator

bottom of page