top of page
vuurtoren (1).png

Leiding geven, een vak apart

Soms lijkt het alsof je alles voor iedereen moet zijn.

Manager, coach, visionair, netwerker, strategisch wonder, problem solver, innovator en ja, soms ook 'mensenfluisteraar', want dat is het betrouwbare hout waaruit échte leiders zijn gesneden. 

Je bent leidinggevende of zaakvoerder en combineert dus de verantwoordelijkheid voor je business doelen met het welzijn van je mensen. Dat kan soms overweldigend aanvoelen. 

 

Als je altijd voor alles een oplossing of workaround uit je mouw moet kunnen schudden en je bent voor iedereen de go-to person, dan begint leiding geven wel heel erg op een nieuwe discipline te lijken die de Olympische spelen waardig is. 

Het moet eenvoudiger kunnen, met meer focus en minder ruis.

Wat je nodig hebt is een betrouwbaar inzicht in waar leiding geven in essentie om draait en hoe je dat moeiteloos inzet om vol vertrouwen op koers te varen.

 

Want tenslotte ligt de sleutel tot succes niet in nog meer processen en systemen, en zelfs niet in de individuele bijdrage van je medewerkers.

 

Succcesvolle organisaties en teams hebben maar 1 steeds wederkerend ingrediënt en dat is de kwaliteit van jouw leiderschap.

Traject Leiding Geven

Daarom - en met heel veel respect voor de uitdaging die je als leidinggevende bent aangegaan - creërde ik het traject 'leiding geven'.

 

Je ontvouwt je persoonlijke leiderschapsvaardigheden en leert ze succesvol te vertalen naar de praktijk van elke dag; zonder grote management goeroe begrippen, maar wel gevoed vanuit praktijkervaring en een hoge dosis no-nonsense attitude.

Tijdens dit traject doorloop je een gestructureerd proces waarin je de 5 grote leiderschapsthema's uitdiept. Het maakt niet uit of je je eerste stappen zet als leidinggevende of dat je reeds op directie niveau beweegt: deze thema's zijn universeel en groeien samen met jouw leiderschapsniveau. 
 

Je kiest bewust voor een individueel traject op maat omdat je zo in een versneld tempo jouw focus, team- en organisatie ontwikkeling naar een hoger niveau brengt . 

"Leadership is a choise,
not a position"

Stephan Covey

Modules

1

STRATEGIE
SESSIE

Doel van de strategie sessie is om door het bos de bomen weer te zien. Via de leiderschapsscan die je vooraf invult, creeëren we structuur in de chaos. We leggen de juiste focus zodat het traject helemaal is afgestemd op jouw specifieke noden. Je krijgt een helder gestructureerd plan van aanpak zodat je vol vertrouwen de volgende stappen in je leiderschapstraject kan zetten.

2

HET DNA VAN LEIDING GEVEN

Tijdens deze module krijg je een zicht op je eigen leiderschaps- DNA en welke rollen je hierdoor meestal opneemt. Je ontwikkelt een heldere visie voor je business en je team, die werkt als een blauwdruk waaraan je beslissingen kan aftoetsen. Je ervaart het grote voordeel van focus, zowel voor jezelf als voor de resultaten die je met je team neerzet.

3

LEIDERSCHAP IN DE PRAKTIJK

We vertalen jouw leiderschapsvisie naar het praktische niveau van je bedrijfsvoering. Je leert de meest voorkomende leiderschapsvalkuilen herkennen en hoe ze te vermijden. We brengen jouw individuele sterktes op het niveau van je leiderschapspositie. Je leert vaardigheden om met open blik obstakels, belemmeringen en patronen te hanteren.

4

DE WEG NAAR BETROKKEN MEDEWERKERS

Deze module staat in het teken van intrinsieke motivatie: hét basisingrediënt voor betrokken medewerkers. Je leert hoe je deze principes op een eerlijke manier kan vertalen naar de takenpakketten, rollen en persoonlijkheden binnen jouw team.  Je kan erop vertrouwen dat je samenwerkt met medewerkers die verantwoordelijkheid opnemen en de taken die je hen toevertrouwd met plezier tot een goed einde brengen.

5

HET ZELDZAME GOED VAN ECHT TEAMWERK

Goed teamwerk is zeldzaam. Niet omdat het moeilijk is, maar wel omdat ze bestaan uit een groep van mensen met elk hun kleine kantjes en bezorgdheden. Toch is samenwerking een sleutelelement als je met je afdeling overvloed wil genereren. Daarom exploreren we de voorwaarden van goed teamwerk en leggen we in deze module ook de link naar jouw leiderschapvisie als faciliterende voorwaarde voor de manier waarop jouw team resultaten haalt.

6

ORGANISATIE WIJSHEID
 

Jij en je team zijn steeds onderdeel van een organisatie. Het is dus verstandig om ook oog te hebben voor 'the big picture'. In deze module krijg je daarom ook slimme inzichten in hoe je kan omgaan met de alom gevreesde 'office politics'. We bakenen grenzen af en maken kennis met het belang van exposure, perceptie en stakeholdermanagement.

stoel.jpg

Daarom kies je voor het traject Leiding Geven:

je werkt samen met een ervaren psychologe die ruimschoots 'met de voeten in de modder' heeft gestaan en:

- zich kan beroepen op +20 jaar HR management ervaring

- reeds +8 jaar als zelfstandige haar eigen koers vaart

- een kwalitatief loopbaancentrum leidt met een hecht team. 


je kiest bewust voor een individueel traject: hierdoor creër je focus en groei. Doordat je mijn onverdeelde aandacht hebt, kan je je eigen cases naar hartelust inbrengen.

je kiest voor duurzaamheid: doorheen het traject maak jij je de verschillende leiderschapstadia eigen, zodat je ze later zelfstandig nog eens kan doorlopen wanneer je naar een volgend leiderschapsniveau evolueert. 

Praktisch

WAT KRIJG JE IN HET TRAJECT 'LEIDING GEVEN'

  • Individuele begeleiding op maat

  • In totaal 6 sessies van telkens anderhalf uur gestructureerd rond de leiderschapsthema's, beschreven in de modules hierboven

  • Na elke module krijg je materiaal om tussentijds mee aan de slag te gaan zodat je het meest kan halen uit elke sessie.

WAT IS DE STARTDATUM EN DE DUUR VAN HET TRAJECT?

  • De start van het traject bepalen we in onderling overleg

  • Na elke module heb je een 2-tal weken nodig om je eigen ontwikkelingsproces uit te diepen

OP WELKE LOCATIE GAAT HET DOOR?

  • Het traject Leiding Geven is een 'live' traject dat doorgaat in onze kantoren te Lier, vlakbij het station

WAT IS DE PRIJS VOOR HET TRAJECT LEIDING GEVEN?

  • De investering voor dit traject bedraagt 1.450€ exclusief BTW. Ben je leidinggevende in een kleine of middelgrote onderneming, dan kan je gebruik maken van KMO-P waardoor je zelf 1.015€ respectievelijk 1.160€ betaalt. Coach at Work is erkend dienstverlener voor de KMO Portefeuille voor opleiding (DV.O236097)​

HOE SCHRIJF IK MIJ IN VOOR DEZE TRAINING?

  • Inschrijven doe je door onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen en zo jouw commitment te geven voor het traject. Omdat we nauw zullen samenwerken, contacteer ik je dan telefonisch om verder af te spreken. Je krijgt dan van mij ook alle informatie die je nodig hebt om de KMO portefeuille procedure te doorlopen indien nodig.

HEB JE NOG EEN BRANDENDE VRAAG?

  • Heb je nog twijfels of zit je nog met vragen, laat het me dan weten via Veerle@CoachatWork.be of geef een seintje via 0474 55 03 67. Ik neem steeds de tijd om alle vragen persoonlijk te beantwoorden.

Ja, ik schrijf mij in

Bedankt voor je inschrijving! Ik neem spoedig contact op met je.

bottom of page